Golvslipning slätar till på Södermalm

Hack i den fina parketten är något man inte önskar sig precis. Tyvärr är det inte ovanligt men kan åtgärdas med hjälp av en golvslipning på Södermalm.

Kvällsmaten hade intagits och familjen hade satt igång med sina sysslor. Mamma Kerstin satt och skrev på en text till tidningen hon jobbade på. Pappa Erik stod i köket och diskade. Deras 8-årige son Karl var ovanligt tyst och de gissade att han pluggade. Det vill säga ända tills Erik såg hacken i fiskbensparketten.

Sonen hade haft vänner hemma som hade lekt med de träningsredskap som fanns i huset. Inne i leken hade de inte sett att både kettlebells och andra redskap gjort flera fula märken. Han skämdes när pappan sa att de skulle behöva slipa golvet. Men pappan försäkrade sedan att han inte var arg och förstod att det inte varit meningen.

Golvslipning var svaret

Sanningen var att golvet redan var i behov av golvslipning, något som de sa till sonen nästa morgon när Kerstin skickat en förfrågan till ett företag som gjorde golvslipning på Södermalm. De svarade att de kunde komma förbi följande dag för att se hur stort det var och om det var möjligt att slipa golvet.

Golvläggaren konstaterade att golvet var tillräckligt tjockt för att genomföra en golvslipning och en tid bokades in. Kerstin och Erik var överens om att sonens lek tillsammans med sina kompisar hade gjort att de äntligen tog tag i golvet och bokade in ett företag för att slipa golvet och få det snyggt igen.

21 Oct 2022