Golvslipning i Göteborg ger dig vackra golv

Trä är ett underbart material. När du behöver anordna golvslipning i Göteborg kommer du få ett hem som ser ut som nytt efter en nästintill dammfri slipning.

Det är fantastiskt vad man kan göra med ett golv av trä. Du kanske tror att det behövs väldigt gedigna golv för att de ska gå att slipa. Men där tror du fel. Det går att slipa alla golv som har ungefär två till tre millimeter trä på översta lagret. Det kan till och med vara så att det finns ett lager av annat material i botten. Det du!

Det är vanligt att man utför golvslipning i tre steg. Först tar man bort det värsta med ett grovt slippapper. Därefter kommer såklart dammsugning. Sedan går man över till ett slippapper som är mellangrovt. Återigen dammsugning. Först i tredje fasen använder man slutligen ett riktigt fint slippapper.

Golvslipning har sina fördelar

En golvslipning i Göteborg har sina för- och nackdelar. Det är ju självklart att man måste tömma rummet som ska slipas. Det kan inte stå några möbler i vägen och inte heller finnas saker på väggarna. Allt detta gör man för att undvika att något kommer till skada.

Förr flög alldeles förskräckligt mycket damm runt när man utförde en golvslipning och man fick då flytta ut allt av den anledningen. Idag är maskinerna så pass utvecklade att det knappt blir något damm att tala om. Det är skönt för både miljön och den som ska utföra själva slipningen av golvet.

9 May 2022