Golvslipning – en smart lösning i Täby

Beroende på vilken typ av lack man har på golvet är det olika tåligt. Ett tunt lack kan innebära en nödvändig golvslipning i huset i utkanten av Täby.

Erika var eld och lågor. Hon och Anders skulle vara husvakt en hel vinter då Erikas föräldrar skulle åka på långtidssemester. De hade fått en hel lista med förmaningar om vad de fick och inte fick göra i huset. Den största förmaningen var att inte göra något som kunde förstöra deras vackra fiskbensparkett.

Paret hade varit tillsammans i sex månader och ville bara vara med varandra och mysa. Inget skulle hända, det var vad de trodde innan Anders pappa bröt benet och de lovade ta hand om dennes grand danois. Det var en valp, men en stor busig sådan. De hade plats, men vardagsrummet skulle vara stängt för hunden.

Golvslipning nödvändig

Allt gick bra de första månaderna i huset. De lekte familj och njöt av varje sekund. Så en dag då Erika kom hem från jobbet stod vardagsrumsdörren på glänt. I ett hav av dun, som kom från soffkuddarna, låg hunden. Det var när hon fått undan fjädrarna hon såg det. Golvet var fullt av fula repor från klor.

Förkrossade berättade de för Anders pappa som nu blivit av med gipset. Hunden fick flytta hem igen. Anders pappa lovade att betala och beställde golvslipning i Täby för att laga skadan. Det var trots allt hans hund. När Erikas föräldrar kom hem och frågade om allt gått bra, log de stort och sa ja, samtidigt som de sneglade på varandra.

11 Feb 2023