Glöm inte den viktiga byggstädningen!

Håller du på och bygger? Oberoende om du bygger ett enklare Attefallshus, uthus eller ett garage, blir det stökigt efter ett tag. När man gjuter grund, blir det över en del byggmaterial som man har beräknat att man kommer att behöva, men som blir över av en eller annan anledning. När man sedan bygger stommen, och konstruktionen, blir det andra saker som blir över; delar av reglar, plankor, plåt och annat byggmaterial. Då måste man få bort allt som skräpar på tomten. Ju större bygge, desto mer skräp blir det. Om man är jäktad och har ont om tid, då upplever byggjobbarna inte att de har tid med att städa som de kanske borde. 

Mer effektivt att anlita byggstädare

Då kan det vara mer effektivt att anlita byggstädare som kommer och avlägsnar allt som skräpar och som byggjobbarna inte längre behöver. Särskilt om det är så att man har renoverat, istället för att bygga nytt. Då finns det säkert en hel del av rivningsmaterialet som behöver komma bort och som ligger och skräpar. Det kan vara allt från gammalt tegel, gamla väggar och gipsskivor, plankor och gamla elledningar, till och med om man byter ut vatten- och VVS-rör som ska bort. Då kan det bildas så mycket skräp att byggjobbarna inte kan fortsätta jobba utan att någon byggstädare kommer och tar bort allt skräp.

Det kan även handla om restaureringar av tomter

Det kan blir minst lika skräpigt på en tomt eller yta som man restaurerar utomhus. Det kan bli över stenar, grus och betongrester, träd, grenar och annat som ska bort på en tomt för att man ska kunna bygga en altan, ett nytt uthus, eller var det nu kan vara som man bygger. Då är det viktigt att få bort allt som är i vägen för det nya som ska byggas.

Anlita en byggstädningsfirma med garantier

En del byggstädningsfirmor arbetar så, att det knappt syns att de ens har varit på plats. Då kan det vara tryggare att anlita en byggstädningsfirma som i stället ger garantier på att det är städat när de har varit på platsen. Det gör de för att du som kund, ska få förtroende för dem och den tjänst som de erbjuder. Denna tjänst är även berättigad till Rut-avdraget, liksom alla andra städtjänster som har med en bostad att göra. Här kan du läsa mer om en byggstädfirma som du kan anlita i Stockholm. Klicka då på: http://www.byggstädningstockholm.biz.

16 Nov 2018