Funderar du på golvslipning?

Har du trötta gamla golv som behöver omvårdnad eller funderar du på att lägga in nya? Går dina golv att rädda eller är det för sent för det? Kontakta en golvläggare för rådgivning och tips.

Om din bostad har trägolv är du lyckligt lottad. Ett vackert trägolv är vad de allra flesta önskar sig i sin bostad idag. Det handlar ofta om massiva trägolv som går att slipa och ge nytt liv med hjälp av olika behandlingar. Men även en äldre parkett går att ge nytt liv och få riktigt snygg med lite omsorg. Har du funderat på att lägga in ett helt nya golv eller att riva ut det befintliga och lägga helt nytt? Kontakta en golvläggare och be om en besiktning av dina golv innan du fattar något större beslut. En skicklig hantverkare kan rädda många golv med hjälp av golvslipning och ytbehandling. Det är både mer miljömedvetet och kostnadseffektivt. Så tveka inte, tänk inte på klickgolv som du lägger in själv, kontakta en golvläggare direkt.

Olika stilar att välja mellan

Oavsett vilken smak för inredning du har så går det att göra ditt golv till en snygg och passande inredningsdetalj. Om din golvläggare bedömer att golvet har mer att ge kan hen slipa upp det och ge det lämplig finish utifrån dina önskemål. Beroende på hur golvet slits och belastas finns förstås olika ytbehandlingar. Vill du olja in ditt golv eller vill du snarare lacka det och få en hårdare yta? Oavsett vilken teknik du väljer att behandla med så går det att pigmentera golvet för att få det mörkare eller ljusare, alternativt få det att gå i någon speciell färg. När du bestämt vilken stil och färg du vill ha så får du ett enormt mycket bättre resultat om en golvläggare utför jobbet än om du till exempel ger dig på att måla ditt golv själv.

Inspiration för alla smaker

För den som gillar en minimalistisk och skandinavisk inredning är det lämpligt att välja ljusare pigment i ytbehandlingen. Ett ljust golv gör att rummet känns större och rymligare och du kan enkelt jobba vidare med ljusare färger och trärena detaljer. Gillar du istället en svartlackad golvyta och vill ha färgglada väggar och fräcka föremål så skapar du givetvis det. Röda och gula inredningsdetaljer gör sig galet snyggt mot det högblanka golvet och gör att man tittar på dem istället för på allt damm som kommer att lysa vitt i hörnen. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: https://www.golvslipningsexperterna.se/ 

5 Nov 2020