Funderar du på att lägga golv?

Ett nytt golv kan medföra att helt rum ändrar karaktär till det bättre och det här är också något som väldigt många privatpersoner insett. Det som var den utlösande droppen till att man började se en ökning gällande detta var att de så kallade klickgolven plötsligt tog sig in på marknaden – ett golv som man placerade ut på egen hand och som således inte krävde någon hjälp från en professionell golvläggare.

Det som dock visa sig vara en mindre roligt följd av dessa typer av golv är att de har en sämte livslängd samt att de spricker och går sönder betydligt lättare än vad de traditionella golven gör.

Det som man sparade in på att avstå från en golvläggare har man således i många fall också förlorat då de klickgolv man la in på egen hand tvingats bytas. Anledningen här ska man direkt säga inte enbart var tillverkarnas fel; lika mycket berodde det på att de privatpersoner som la in dessa golv på egen hand fuskade med det förberedande arbetet – man hade ett ojämnt underlag, man underskattade träets rörlighet och expansionsförmåga och la golvet för tätt samt att man slarvade även rent generellt.

Fuskjobb i kombination med en något outvecklad teknik är alltså de största orsakerna till att klickgolv lagda för några år sedan tvingas bytas idag. De golv som lades av en professionell golvläggare har nämligen visat sig hålla i en allt större utsträckning.

Med detta dagt gällande klickgolv så kan vi fortsätta där vi började; att ändra ett rums karaktär genom att byta golvet och här kan vi direkt säga att detta verkligen rekommenderas. Vill man få ett finare boende så är golvet en direkt bidragande orsak som verkligen inte ska underskattas. Det golv som vi tycker ska övervägas här är ett klassiskt parkettgolv och vid inläggning av ett sådant så kan vi säga att du kommer att tjäna på att anlita en golvläggare.

Ska du lägga in ett parkettgolv på egen hand så finns det nämligen lite för stora risker inblandade och om vi förklarar varför så kanske det blir lite lättare att förstå ad vi menar och vart vi vill komma med denna rekommendation. Vi kan här säga att du ska lägga in ett parkettgolv till din lägenhet i Stockholm och förklara några av de faror som ligger i detta arbete.

  • Parkettgolv är fuktkänslig och kräver ofta förkunskaper från den som lägger in det. Förkunskaper som – av naturliga skäl - finns hos en golvläggare, men sällan hos privatpersoner. Risken här är att man lägger golvet under sommaren i Stockholm för att sedan upptäcka att det spricker under en torr vinter. Här måste man temperaturanpassa och veta hur många millimeter som ska träet behöver. Men; om du lägger det under vintern då? Då finns väl ingen risk för sprickor? Nej, men istället kommer du att se hur golvet börjar bångna under en het sommardag och detta av exakt samma princip som vi nämnde ovan. Trägolv är känsliga och det här är ingenting som man ska underskatta. Ska du lägga in ett vackert parkettgolv i lägenheten i Stockholm så ta hjälp av en professionell golvläggare direkt. Det kostar ungefär 150 kronor extra per meter2 och för det här priset så kan du njuta av golvet – vid rätt skötsel - i minst tjugo år. En god investering.

Billiga golvläggare i Stockholm

Anledningen till att vi valde en lägenhet i just Stockholm som exempel för farorna med att lägga in ett parkettgolv på egen hand är att man i den staden har en stor fördel gällande priset för att att anlita en golvläggare. Det är nämligen så att det där går att ta in fler offerter än vad som är möjligt i en mindre stad där det inte finns lika hög konkurrens.

Som privatperson i Stockholm kan man på ett enkelt sätt hitta en golvläggare till ett rimligt pris och detta enbart genom att jämföra priser, ställa dessa mot varandra och därefter förhandla lite. Det är verkligen inte svårare än så att få fram ett bra pris för en golvläggare och dennes tjänster i Stockholm. En fråga om konkurrens som naturligtvis går utmärkt att applicera även till andra branscher om områden.

Fräscha till ditt befintliga golv

I hetsen som rådde kring millennieskiftet och intåget av klickgolv så gick väldigt många vackra golv ett onödigt öde till mötes. Många personer drogs med i frestelsen kring ett nytt, fräscht och billigt golv snarare än att se hur man kunde göra det befintliga golvet snyggare. Det krävs nämligen inte så mycket frö att förvandla en sliten ekparkett till en glänsande, härlig historia igen. Ett äldre golv är gjort av bättre material, bättre hantverk och är dessutom mycket snyggare än vad exempelvis ett klickgolv är.

Man talar ofta om patina då det kommer till golv och det här är något som väldigt många golvläggare verkligen tar fasta på. Ofta så brukar de nämligen vid en kontakt – säg att du ska byta ditt golv i Stockholm – först gå igenom om ditt gamla golv går att rädda och fräscha till genom en golvslipning (trots att en sådan är billigare för dig) och detta för att rädda ett gammalt, vackert hantverk även till eftervärlden.

Se till att undersöka huruvida ditt golv går att slipa istället för att byta ut det mot ett nytt. Måste det sistnämnda ske – se till att ta hjälp av ett proffs och bespara dig en massa framtida bekymmer.

Här finns mer information om golvläggning: www.golvläggarestockholm.biz.

17 Mar 2017