Frågor och svar om garageportar

Att som husägare ha fördelen av att i anslutning till sitt hus ha ett garage är något som många drömmer om. Kort sagt, ett garage är en nödvändighet för många i och med vårt svenska klimat där bilar slits mer av kylan och där ett uppvärmt garage kan ge en längre livslängd för bilen i fråga.

Det har också blivit populärt att bygga ett garage och detta framförallt sedan det blev möjligt att använda sig av rot-avdraget där man i och med detta kan anlita en snickare och därefter dra av upp till halva beloppet för dennes arbete på sin deklaration. En summa som man sedan får tillbaka på sin skatt. Rot-avdraget har alltså gjort att många – som har möjligheten – väljer att bygga denna nödvändighet i anslutning till den befintliga fastigheten.

Det här för dock med sig några frågor och några av dessa gäller vilka garageportar man ska välja samt vilka effekter som man kan få beroende på vilken modell man väljer. För att förenkla lite kring ämnet garageportar så har vi tänkt samla några av de vanliga frågorna, svara på dessa och därmed kanske underlätta för dig om du står inför att bygga ett garage. För enkelhetens skull så säger vi att du bor i Stockholm; av en anledning som kommer att framgå senare i texten.

Kan jag installera mina garageportar på egen hand?

Ja, men frågan är om du vill? Att montera garageportar är svårt och maximal effekt får du om du låter ett proffs sköta jobbet. Även detta faller in under rot-avdragets vingar så det är inte alltför dyrt – och det är oavsett summa definitivt värt det. Kort sagt – du får montera dina garageportar på egen hand i Stockholm, men du bör inte göra det.

Hur ska jag få garageportar i samma stil som huset?

Här fanns det problem tidigare, men numera så finns garageportar i väldigt många färger och dessutom i olika material också. Det är således inga problem att matcha och få sina garageportar att passa in i din miljö. Det finns träpanel att välja om du har tt hus i detta material.

Är garageportar säkra?

Ja! Och här har vi anledningen till att Stockholm blev staden vi valde. I Stockholm har man nämligen sett ett klart samband mellan inbrott och undermåliga garageportar och genom att välja en säker modell – vilket de flesta är – så kan du också göra det betydligt svårare för en inbrottstjuv och få denna att söka sig vidare till ett hus med äldre garageportar.

Finns det fler fördelar?

En av de främsta fördelarna man får genom att välja moderna garageportar är att de inte på samma sätt låter kall luft komma in i huset medan varm luft släpps ut. De gör – kort sagt – huset mer kostnadseffektivt och sparar pengar i uppvärmning och energi.

Här kan du läsa mer om garageportar: http://www.garageportarstockholm.se/.

11 May 2017