Fördelar med balkonginglasning

Det finns många fördelar med en balkonginglasning. Den mest uppenbara är den att den förlänger möjligheten att kunna sitta ute på sin balkong. I vårt kalla klimat som vi har vant oss vid, är säsongen för balkongvistelse relativt kort. Men med en balkonginglasning förlänger man den tiden avsevärt.

Man sitter skyddad under tak, regnar det så kan man alltid sitta kvar och slipper flytta på sig. Den svenska sommar som vi har här, gör att även om det ser ut att bli regnfri dag, så kommer regnet trots allt efter några timmar ute. Med en balkonginglasning slipper man sådana bekymmer.

Balkonginglasning isolerar bostaden

En balkonginglasning skyddar och isolerar bostaden ganska så effektivt. Den skyddar mot en kalla vintern. Alla som har gjort en balkonginglasning, märker vilken skillnad den gör för värmen inne i bostaden – och det är ju inte så konstigt, man får ju som en extra fasad av balkonginglasningen. Balkonginglasningen skyddar även mot buller. När balkonginglasning isolerar fasaden innebär det ju även att oljud utifrån blir mindre per automatik. Dessutom i och med att den isolerar fasaden, gör den ju samtidigt så att balkongen blir mindre smutsig. Däremot blir fönster i balkonginglasningen att man bör tvätta dem med regelbundenhet. 

Så kan du tvätta din balkonginglasning

Beroende på var du bor, bör du rengöra din balkonginglasning oftare eller mindre ofta. Den som bor i en storstad märker att fönster blir snabbare smutsiga och får in sot, än de som bor på landsbygden. Bor man i storstaden bör man tvätta fönster var fjärde månad, ungefär. Så kan du göra:

  1. Du behöver en hink med vatten, en mjuk svamp och fönsterskrapa.
  2. Använd endast miljövänligt rengöringsmedel. Gör man detta ofta, räcker det med vanlig Grumme såpa, eller diskmedel.
  3. Ta en sprutflaska och blanda en del såpa och 10 delar vatten.
  4. Spraya först på fönstren med rengöringsmedlet. 
  5. Ta den mjuka svampen och rengör hela fönstret. 
  6. Ta sedan med fönsterrakan. Se till att det inte blir ränder genom att torka omlott på fönstret. 
  7. Torka till sist av kanter och de skenor som fönstren sitter i. Klart!

När du bestämt dig för en balkonginglasning kan du behöva ta kontakt med någon som levererar detta. Då kan du googla; "balkonginglasning Västerås", om du bor i Västerås, vill säga. Annars skriver du in din ort där du bor och trycker sedan på Enter – då bör du nämligen få några sådana förslag av Google och som du kan ta kontakt med. Välj sedan några av dem som verkar vettiga och trevliga. Ta referenser och fråga om offert. Lycka till!

2 Nov 2019