Följ inte trenderna slaviskt

Tillhör du dem som älskar inredning? När vi pratar om inredning brukar det handla om mer än nya tapeter och väggfärger. När vi menar inredning handlar det om mer än vitvaror och köksbänkar. Inredning handlar om så mycket  mer än väggfärger, det handlar om hela den stil man vill ha hemma.  Här ska sägas att de flesta inte ägnar sig åt avancerad inredning över huvudtaget – och de flesta skulle verkligen behöva en inredare som kom på besök hem till dem. En inredare kan göra så mycket mer än bara tala om vilka färger de borde ha där hemma. Det handlar om att tänka på helheten och framför allt om hu de som bor där ska kunna använda sin yta och möblering på bästa tänkbara sätt och skapa harmoni för avslappning och återhämtning.

Återanvänd gammalt men bra material

Man behöver inte alltid riva ut det gamla och ersätta med nytt. Många gånger kan man faktiskt återanvända det man har, och piffa upp det i den stil som man önskar. Och om man vill renovera kan man alltid sälja det begagnat. Köksrenovering kan mycket väl säljas begagnat. Och själv köpa begagnat om man har tröttnat på det man har. Är man lite händig kan man göra det mesta själv när man installerar det nya köket. Det du behöver är en VVS-hantverkare som ser till att installationen av alla diskmaskiner, blandare och avlopp i köket fungerar som det ska. Sådant kan man dessvärre inte göra själv. Och tänker man att man ska spara pengar på att göra det själv, brukar det i slutändan bli precis tvärtom. Har du kopplat avlopp och blandare fel, då brukar inte försäkringsföretagen vilja ersätta det som blivit fel. Dels måste du göra om allt, dels måste du betala allt själv.

Tänk på 1970-talets trender

Det går ju trender i detta med inredning, och att renovera i allt för trendiga kök är kanske inte det mest hållbara. Tänk bara på all inredning som man hade på 1970-talet. Ingen i dag skulle vilja ha tillbaka den inredningen från den tiden. På samma sätt är det med inredning som du gör i dag. Det är bättre att tänka hållbart och installera ett kök i klassisk stil. Det finns många köksinredningar som inte går i trendig stil, utan som är klassiska och med tanke på lång hållbarhet. Här nämner vi inga köksinredningar vi namn, men det finns vissa inredningsföretag som har mer klassiska inredningar än andra. Så tänk hållbart, både när det kommer till färger och material. Väljer du till exempel en plastmatta till köket, kanske det för stunden är billigare, men en plastmatta kommer inte att hålla så länge, efter fem år är du tvungen att riva upp allt och installera ett nytt golv. Då håller både klinker och kakel bättre. Det finns vackra trägolv som håller för längre tid än en plastmatta.

Det samma gäller badrum, även där finns det fallgropar att inreda med en alldeles för trendig stil, som du eller någon annan säkert tröttnar på efter några år. Bor du exempelvis i Uppsala och letar VVS-montör kan du läsa vidare här: rörmokareuppsala.com.

22 Jan 2018