Fasadmålning Stockholm - varför du ska anlita proffs

Planerar du en fasadmålning i Stockholm och funderar på om det är värt att på egen hand genomföra jobbet? Vi tänkte i den här texten argumentera mot detta. En fasadmålning i Stockholm innebär en enorm uppoffring och det kommer att vara ett projekt som både kräver god planering, fysisk styrka, tålamod och kunskap om exempelvis material och färg.

Om du misslyckas med en målning av fasaden i Stockholm så kommer det primärt att innebära att du inom loppet av något år också får göra om samma projekt.

Väljer du istället att direkt anlita en professionell målare för din fasadmålning så kommer du att få ett resultat som håller i ett tiotal år och som också ser betydligt snyggare ut. Några andra fördelar med att välja en målare i Stockholm för en målning av fasaden är följande:

  • Garanti på jobbet. Väljer du en målare så kommer du också att få en garanti på att en viss hållbarhet och livslängd ska uppnås.
  • Rätt färg. Olika material kräver olika val av färg och en målare är expert på just detta. Felet många privatpersoner gör är att man väljer färg som A) är billig och B) ej är anpassad för den fasad som ska måla.
  • Rätt grundjobb. Ser man till hur en målare arbetar så ligger det största fokuset på att förbereda den yta som ska målas. En privatperson fokuserar på att applicera färgen. Skillnaden mellan dessa tillvägagångssätt kan mätas i år och det är inte till privatpersonens fördel. Ett gediget grundjobb krävs och är en absolut nödvändighet för ett snyggt och hållbart resultat - även om det är både jobbigt och tråkigt.
  • Rot-avdraget. Du kan välja att använda Rot-avdraget och dra av 30 % av den totala kostnaden för det arbete målaren lägger ner. En klar fördel!
  • Allt inkluderas i jobbet. Ska du själv måla fasaden så är det du som även måste hyra ställning, köpa alla verktyg och se till att rätt färg - och rätt mängd - finns på plats. Väljer du en målare så inkluderas allt detta i priset.
23 May 2023