Enkelt husbygge med totalentreprenad

Du vill bygga hus men du vill inte bygga det själv. Då finns det lösningar för dig, där du kan välja allt på ditt sätt men ändå slipper utföra det praktiska arbetet. Så får du ditt drömhus!

Att välja en totalentreprenad för hus är som att köpa ett helt nybyggt hus i din smak, men ändå köpa ett befintligt hus. För det är lika enkelt att bygga hus som att köpa ett befintligt när du väljer en totalentreprenad. Du kommer att ha en enda kontaktperson att vända dig till och en enda kontaktperson som vänder sig till dig. Dessutom slipper du vara orolig för att någon yrkesgrupp inte ska dyka upp eller att ett arbete ska bli försenat. För med en totalentreprenad har du ett slutdatum för byggnationen, och den gör utföraren allt för att hålla.

Från golv till tak

Vad betyder då totalentreprenad? Jo, du kommer att välja en tomt, om du inte redan äger en, och sedan välja ett hus. Gällande huset kan du välja vilka material och färger du vill ha, samt vilken typ av grund som kan passa. När alla beslut är klara så överlåter du resten till den utförare som du har anlitat. Oftast är det själva husbolaget som bygger huset, vilket innebär att det är personal som känner till husen mycket väl. Därmed behöver utföraren inte uppfinna hjulet på nytt, utan kan arbeta efter väl invanda rutiner. När allt är klart sker en besiktning och sedan får du dina nycklar.

27 May 2021