En snickare har många färdigheter

Drömmer du om ett nytt kök? Eller är det dags att byta ytterpanel på huset? Låt en professionell snickare göra jobbet åt dig, och njut av ett riktigt bra och kvalitetssäkrat resultat.

Hemmafix, renoveringar och inredning är ett stort intresse för många och det tapetseras, spikas och målas för jämnan i många svenska hem. Men hur gör man om man råkar vara född med tummen mitt i handen då? Eller helt enkelt inte vill ägna sin lediga tid åt att renovera? Man anlitar en duktig snickare förstås. Snickare kan stå till tjänst med alltifrån staketbyggen och platsbyggda utekök, till möbelkonstruktioner och dekorationssnickerier. De har med andra ord många strängar på sin lyra. Med kompetens, utbildning och expertis inom olika slags byggmaterial, ytbehandlingar och konstruktioner - kan en snickare utan problem uppfylla dina renoveringsdrömmar. Stora som små. Är det första gången du ska leja bort ett renoveringsarbete? Då är ett tips att göra lite research först. Hör dig för om någon du känner har en bra snickare att rekommendera, jämför offerter och gå på magkänslan. Då blir det oftast bäst.

Vad kostar det?

Kostnaden för ett snickeriarbete eller en renovering varierar naturligtvis beroende på arbetets omfattning och hur lång tid det tar. Allra billigast är det förstås att göra jobbet själv, men vill man ha en smidigare, enklare och bekvämare lösning är det bästa alternativet att leja bort arbetet. Och det behöver faktiskt inte bli hutlöst dyrt. Kanske kan du vara med och göra en del av slutfinishen själv? Eller välja en mindre etablerad firma som fortfarande har lite lägre priser? Ett annat tips är att låta en snickarlärling göra jobbet - de är oftast väldigt skickliga och kostar mycket mindre att anlita. Passa också på att låta proffsen ge dig tips och råd om lämpliga material och konstruktioner - kanske finns det likvärdiga alternativ med en snällare prislapp?

Glöm inte ROT-avdraget

Det statliga ROT-avdraget är ytterligare ett riktigt bra sätt att kapa kostnaderna för att anlita en professionell hantverkare. Avdraget är en välkommen hjälp för många renoveringssugna, och många passar på att utnyttja det till fullo. Gör det du också. Hör dig för med hantverksfirman du har tänkt att anlita - de bör kunna sköta allt kring rapporteringen till Skatteverket åt dig så att du slipper tänka på det. Då är avdraget färdigt och redovisat på din slutliga faktura, och du kan glädjas åt pengar över att lägga på annat.

16 Mar 2020