En golvslipning ger full effekt till bättre pris

I din bostad finns det en yta som slits mer än någon annan; en yta som du kanske inte tänker på, men som faktiskt påverkar intrycket av hela ditt hem. Vi talar om golvet och vikten av att hålla det i gott skicka. Golvet är inte  - som många andra saker och detaljer – någon slit-och-släng-vara som du kan byta ut så fort det blivit skadat, nött eller ser allmänt trist ut. Eller visst, du kan byta ut det – men bättre är att ta hand om det befintliga golvet och förädla det genom en golvslipning. 

Man brukar säga att ett trägolv ska hålla i ungefär en mansålder. Ser man till detta så finns det alltså ganska goda möjligheter att det golv du dagligen sätter dina fötter på går att få väldigt snyggt igen och att du inte behöver planera för att köpa- och lägga in ett nytt. En golvslipning kan rädda ditt golv och det är också en väsentlig del av det underhåll som krävs för att golvet i fråga ska hålla så länge som vi ovan nämnde. 

Många fördelar med golvslipning

Fördelarna med en golvslipning är många, men primärt så handlar det om att du A) tjänar väldigt mycket pengar på en sådan. Jämför du priset för en golvslipning i vardagsrummet i din bostad i Göteborg med kostnaden för att köpa ett nytt golv så kostar det förra alternativet en bråkdel av priset. Gällande skönhet så finns det få saker som slår ett nyslipat, äldre trägolv på fingrarna. Det handlar om att trä är ett levande material som kräver år innan det sätter sig och blir riktigt vackert; ett äldre trägolv har hunnit skaffa sig en patina och personlighet som ett nytt golv saknar. 

Använd rot-avdraget för en golvslipning i Göteborg

Vi anser att man ska ta hjälp med en golvslipning. Detta då projektet är svårt – en slipmaskin kan väga upp till 80 kilo – och att man inte har så stor marginal att misslyckas. Slipar du för djupt så blir golvet ojämnt och du kanske måste fixa till det – och så vidare. Anlitar du ett företag i Göteborg för din golvslipning så sker inga misstag, golvet blir jämnt och fint och du får, helt enkelt, ett mer hållbart resultat. 

Du kan dessutom använda ditt rot-avdrag för en golvslipning. Konkret så innebär det att du drar av 30 % av arbetskostnaden som företaget lägger ner – detta med ett tak på 50.000 kronor årligen. I dagsläget så kan man även erbjuda en nästintill dammfri slipning. Det har tidigare varit problematiskt att slipa ett golv då damm kunde hittas i allt från byrålådor till köksskåp. 

Moderna golvslipmaskiner med sug

Dagens moderna slipmaskiner samlar upp nästan allting direkt och du som kund  slipper således bekymret med att dammsuga överallt efteråt. Dock så krävs naturligtvis täckning ändå – helt dammfritt är det omöjligt att få. Att täcka för dörrspringorna till det rum som ska slipas är ett måste. Läs mer om golvslipning i Göteborg på: golvslipninggöteborg.com.

28 Feb 2018