En asfalterad uppfart sköter sig själv

Med en asfalterad uppfart slipper du trampa i lera på väg till bilen varje gång det regnat. Kliv in och ur bilen med rena skor och spola eller borsta snabbt och enkelt av uppfarten när det behövs.

Det kanske vid första anblick framstår som ett överdrivet påslag att asfaltera sin uppfart. Men ärligt talat nu. Hur ofta har du inte svurit över leran i gruset eller hoppat sicksack mellan vattenpölarna på väg till bilen när det har regnat? Eller förbannat dig över det gyttjestänk som drabbat din nytvättade bil, bara av att stå på din uppfart över en regnig natt. Och regnar gör det som bekant med råge här i Sverige. Året runt. Framstår det verkligen fortfarande som lika oresonligt eller överdrivet att asfaltera din uppfart? Det är många små irritationsmoment som du därmed hade sluppit. Irritationsmoments som lätt kan ge en tråkig start på morgonen och utvecklas till ett dåligt humör hela dagen.

Mer än bara bilnytta

Du kan ha stor nytta av en asfalterad uppfart. Förutom det uppenbara att du slipper leriga skor och en smutsig bil, så finns det många andra kreativa sätt att använda en asfalterad uppfart på. Till exempel blir det ett perfekt ställe för ungarna att lära sig åka skateboard på. Ingen lutning utan en trygg plats att lära sig balansera och skjuta fart. Dessutom är det nära hem till plåstren.

Sedan är det ju naturligtvis ett plus också att det ser bra ut. En asfalterad uppfart ger ett snyggt och stilrent intryck. Det ger intrycket att här är någon som kan unna sig att reducera de små irritationsögonblicken i vardagen. Den här personen vet verkligen hur det ska gå till.

Stora praktiska fördelar

Det är ju även så att en asfalterad uppfart kräver betydligt mindre underhåll. En uppfart på grus kommer från och till att behöva krattas eller rensas från ogräs och du löper alltid risken att bilen fastnar i någon irriterande lerpöl så att du blir ståendes och stressat inser att du kommer bli sen. Allt detta försvinner med en asfalterad uppfart.

När det regnar rinner vattnet av asfalten. Det blir inga stora vattenpölar och bilens däck får bättre grepp om underlaget. Asfalten sköter i princip sig självt. I värsta fall får du anstränga dig att spola av den med en slang eller snabbt borsta bort lite löv. En asfalterad uppfarts fördelar väger utan tvekan över dess alternativ ordentligt.

21 Jul 2020