Effektiva fallskyddsutbildningar för personalen

Hur tar du dig ner om en bygghiss stannar? Och hur kan du rädda någon som hänger i en sele utanför en byggnad? Detta och mer därtill får du lära dig om du går effektiva fallskyddsutbildningar.

Om du söker på: effektiva fallskyddsutbildning, så kan du hitta en hel del information som kan passa för dig som jobbar på hög höjd. Men vad innebär utbildningen egentligen? Och vem är du som måste gå en sådan? En fallskyddsutbildning går ut på att du ska få kunskap om hantering och utrustning för att du inte ska falla från hög höjd. Det kan vara vilka selar du ska använda och vilka olika typer av räcken som ska monteras. Men det är också mer än så, för du kommer få lära dig hur du ska agera om du, eller någon annan, verkligen faller från hög höjd.

Fallskyddsutbildning med många olika delar

En fallskyddsutbildning som är effektiv är en kurs där du får veta allt inom fallskydd och räddningsaktioner. Det kan vara om en bygghiss stannar, eller håller på att rasa, och du måste rädda den som är inuti. Eller hur du kan få upp en kollega som hänger i en sele utanför huset. Ibland kan det hända sådant som är mycket brådskande, och som innebär att du inte ens kan vänta på en ambulans eller brandkår. Med hjälp av en fallskyddsutbildning kommer du veta exakt hur du ska hantera den typen av händelser och även hur det ska ske helt säkert.

10 Jan 2022