Dränering av hus i Dalarna

Ska du bygga nytt i Dalarna och behöver hjälp med dränering? Eller måste du göra om dräneringen på ditt nuvarande hus? I så fall är denna text för dig.

Dränering är A och O, det gäller all typ av byggnation. Utan en fullgod dränering blir det man ska bygga inte stadigt. Man får även problem med fukt och i värsta fall även översvämningar. Men en dränering håller tyvärr inte hur länge som helst och har man ett äldre hus kan man behöva göra om dräneringen.

Tecken på att dräneringen behöver bytas och kanske byggas ut är att färgen på väggarna i källaren lossnar och att det bildas små bubblor under den. Luften känns kall och fuktig och ibland uppstår även mögelskador. Man kan även drabbas av återkommande översvämning när det regnar.

Så säkerställer du att dräneringen blir bra

Dränering kan kosta en hel del men det är samtidigt inget man kan snåla med eftersom det då kommer att kosta ännu mer när huset drabbas av fukt- och mögelskador. Det är också viktigt att man anlitar ett seriöst företag i Dalarna och som är certifierat. Titta därför inte enbart på priset utan även på referenser.

Innan du tecknar ett avtal med en grävfirma kan det vara bra att även ringa Skatteverket och kontrollera firmans ekonomi och om det finns några obetalda skatter. Ett företag med dålig ekonomi kan gå i konkurs och då är det inte säkert att renoveringsarbetet hinner bli klart i tid. Då kan du behöva anlita ett nytt företag och det kommer då troligtvis att kosta mycket mer.

För att kunna få mer information besök hemsida: dräneringdalarna.nu

15 Apr 2024