Din partner när du behöver riva hus

Att bygga ett hus är en stor utmaning. En annan stor, och även farlig utmaning, är att ta hand om den andra änden - att riva hus. Läs här om hur du får hjälp att ta hand om uppgiften.

När ett hus har nått slutet av sin livslängd kan det bli aktuellt att se till att avlägsna hela huset för att kunna använda ytan till annat. Det kan också vara så att det är ett totalskadat hus som behöver tas bort. Vare sig det handlar om en större fastighet eller en enkel stuga är själva projektet en utmaning. Arbetet är inte ofarligt och behöver utföras på ett professionellt och säkert sätt. Gärna vill man också att delarna tas om hand på ett ansvarsfullt sätt - det som kan återanvändas sorteras ut och de olika materialen bör sorteras. Kanske innehåller också fastigheten material som är hälsovådliga. Att ordna rätt hjälp är viktigt då du ska riva hus.

Stora och små hus och renoveringar

Det är inte alltid fråga om att helt ta bort en fastighet då du ska riva hus. Det kan också handla om att riva delar av ett hus exempelvis vid stambyte. Avancerad utrustning kan behövas, och insatsen måste anpassas till vad för typ av fastighet och material det handlar om. Ibland handlar arbetet om att riva delar av hus, och då delar som innerväggar eller golv. Oavsett om projektet är stort eller litet krävs det att du anlitar ett företag med tillräckliga kunskaper, rätt försäkringar och välutbildad personal. Det är också av största vikt att firman som river för en ständig dialog med dig som husägare. Man vill inte råka ut för missförstånd då det gäller att riva hus! En firma som lyssnar och kommunicerar är helt nödvändig för att alla ska bli nöjda med slutresultatet.

Att riva hus genererar skräp

En sak man som fastighetsägare kan oroa sig för är mängden avfall som genereras. Ingen vill riva hus och sedan stå med tio meter höga berg av betong, trä, armeringsjärn och inredningsdetaljer på tomten. Detta är inget problem! Rivningsfirman ser självklart till att allt avfall sorteras och fraktas bort. Visst kan det se stökigt ut även efter detta men kvar blir endast smulor av det som en gång var ett stort problem. Sammanfattningsvis bör du leta efter ett antal saker. Kompetens och erfarenhet. Kunnande och utrustning. Serviceanda och kommunikation. När du hittat rätt firma kan du tryggt överlämna arbetet till proffsen.

19 Jun 2020