Det går att utbilda sig till målare i Stockholm

Det är en konst att bli målare. På din utbildning i Stockholm kommer du att lära dig att blanda färger och få en känsla för slutresultatet. Du får också träna dig på att bemöta människor.

För dig som vill bli målare finns det olika vägar att gå. Antingen är du i tonåren och ska välja gymnasieprogram. Då kan du satsa på ett program där inriktningen senare kan konvertera till måleri. Eller så är du mitt i livet och funderar på att göra helt om och satsa på en ny karriär. Då finns det vuxenutbildningar som täcker motsvarande inlärning som gymnasiets program. I vilket fall kommer båda vägarna att leda till att du får jobba som lärling ett tag på ett större eller möjligen lite mindre företag.

Det blir mer än måleri när du jobbar som målare

Efter det att du gjort klart din lärlingstid kommer du att få börja jobba mer självständigt. Därför är det bra om du gillar det redan från början. Ibland kommer du såklart ha arbetskamrater om det är ett lite större bygge som ska målas. Men ofta är det ett ensamt jobb. Därför har de flesta målare med sig en radio på sin arbetsplats. Lite musik till penseldragen skadar aldrig. Det är bra om du är händig och noggrann, du bör tycka om färg och gilla att kommunicera med andra. Kunder och affärskollegor kommer du alltid att ha kontakt med oavsett om du jobbar på ett litet eller ett större företag.

22 Jan 2022