Dags att renovera fasaden!

När det är sommar och vår och det inte semester som gäller om man är villaägare. Snarare är det renovering som gäller. Vad är det i år som måste åtgärdas? Så länge det är torrt och fint väder är det fritt fram att renovera i princip allt på huset; taket, fönster, fasaden och så vidare. Regnar det, måste man täcka över allt. Bäst är det att passa på att renovera inomhus om det behövs. I vilket fall kan man behöva anlita hantverkare som kommer hem till en och renoverar, om det inte är så att man vill göra det själv. Ibland lönar det sig inte att göra det själv, även om man tror det. Här tar vi upp några av skälen till det.

Hantverkare arbetar med effektivt

Även om man tänker att man skulle spara pengar på att göra arbetet själv, tänker man sällan på att det tar så mycket längre tid att göra arbetet. Det som tar hela semestern – värdefull tid som du antagligen behöver för avkoppling och återhämtning så att du är fullt utvilad när du väl ska arbeta igen – tar det endast några dagar för en målare att åstadkomma – om det är renovering till exempel av fasaden som behöver göras. Jämfört med att ägna en hel semester åt fasadrenoveringen, med att målare gör det på några dagar, gör att din semester blir så mycket mer meningsfull. Särskilt viktigt är det om man har familj som pockar på ens uppmärksamhet och vill göra roliga saker tillsammans.

Arbetet blir bättre gjort

Dessutom blir arbetet så mycket bättre om du låter professionella målare göra arbetet med fasaden. Det blir aldrig lika bra när man gör det själv (om man nu inte mot förmodan själv är målare). En målare har som utbildning och som arbete att arbeta med fasader och renoveringar. Därför utgår alltid försäkringen för hantverksmässigt arbete, om nu något skulle ske. Det gör att man är säker på att arbetet har gjorts på rätt sätt. Dessutom sänker man priset med hjälp av Rot-avdraget, vilket man egentligen, via skattsedeln redan har betalat för. Så varför inte utnyttja det?

Behöver du målare i Göteborg?

Om du bor i Göteborg och behöver målare som tar sig an din fasad i sommar kan du alltid börja med att googla "målare Göteborg" så att du får några bra förslag på sådana i sommar. Ta sedan kontakt och jämför offert och referenser och välja sedan den bästa av dem. Gå inte på priser, utan jämför priser med omdömen. Lycka till!

17 May 2019