Chevronparkett - tips och råd

Fler och fler har börjat inse vilken skillnad ett snyggt golv gör för intrycket i hela bostaden. Ett snyggt golv har en förmåga att höja övrigt inredning och interiör till nya nivåer - och samtidigt också ge ett lugn och en harmonisk känsla. Väljer man ett trägolv så väljer man också harmoni, tidlöshet och en varm, ombonad känsla.

En chevronparkett i ek ger allt detta - men även det där unika och personliga som många aktivt eftersöker. Chevronparkett, tänker många: vad är det? Vi tittar närmare på detta genom några talande punkter:

  • Chevronparkett - fransk fiskben. Du har säkert hört talats om - och sett - fiskbensparkett under senare år. Ett golv och ett mönster som blivit extremt populärt och som numera ligger i allt från vardagsrum till restauranger. Inflation är aldrig roligt och därför kan det vara värt att veta att det finns en fransk motsvarighet till detta mönster. Det finns likheter mellan en fiskbensparkett och en chevronparkett, men även tydliga skillnader. Stavarna vid det senare mönstret läggs som en pilspets och det skapar ett mer spetsig, lite vassare och coolare, golv.
  • Ett golv med anor. Chevronparkett är ingen nyhet. Precis som med fiskbensparkett så är det ett golv med anor långt tillbaka i tiden där man brukar peka på 1500-talet som en start för detta mönster.
  • Bör läggas av proffs. Att lägga ett golv kräver kunskap och erfarenhet. Att lägga in en chevronparkett kräver än mer av dessa egenskaper. Misstagen som sker kommer obönhörligen att synas. Därför bör du alltid ta hjälp av en golvläggare - och även se till att denne har vana av läggning av denna typ av parkett.
  • Hållbart och miljövänligt. En chevronparkett av ek är en investering som lönar sig. Du får ett stabilt, snyggt golv som går utmärkt att slipa och ytbehandla i takt med tiden. Hållbarheten gör även golvet miljövänligt. Väljer du chevron i ek så gör du ett val som står emot tidens tand och som du kan njuta av i många, många år framöver.
9 Apr 2023