Bygga för perfekt passform

Trä är ett material som är lätt att använda sig av vid byggnationer i både stort och smått. Har man utrymmen i huset som inte passar in i det normala så går det alltid att bygga något som passar.

Om man vill skapa sitt hem på ett enkelt sätt så finns det allt möjligt inom inredning som går att köpa nytt. Det finns även sådant som passar trots att det inte riktigt passar in i mallen. Vill man till exempel göra en garderob som är byggd på plats så finns det möjlighet att köpa endast dörrar som är öppningsbara eller skjutbara. Till det kan man köpa lös inredning i form av trådbackar eller hyllor. Detsamma gäller kök, garderob i hall och liknande. Kanske har man en trappa som man vill ha förvaring under?

Nyttja varje yta

Genom att platsbygga inredning istället för att köpa så går det att nyttja varje yta till max. Ofta går inte förvaringsmöbler hela vägen upp till taket och det blir en yta som bara samlar damm. Vill man ha ett rum med exempelvis en platsbyggd bokhylla så kan det göra all skillnad både utseendemässigt och utrymmesmässigt. Istället för ett vanligt rum gör en bokhylla som går hela vägen upp till taket att rummet ser ut som ett bibliotek av gammalt slag. Men även om inredning kan se enkel ut så är det inte så lätt att få det snyggt som man kan tro. Klokast är att anlita en riktig snickare för uppdraget.

15 Dec 2020