Braskaminer som extra värmekälla i Stockholm

Att installera en braskamin för att värma upp bostaden i Stockholm är ett bra val. Det är en perfekt värmekälla och ger en mysfaktor under kalla dagar.

Det finns många anledningar till att installera en braskamin. Dels är det en bra värmekälla att ha som komplement till befintliga element eller golvvärme om sådan är installerad. Även om det inte är så ofta som Stockholm drabbas av strömavbrott så händer det ju ändå. Då är det skönt att veta att man har en väl fungerande värmekälla att använda om man har en braskamin installerad.

Då elpriserna har åkt bergochdalbana under några år är det för en del en ekonomisk trygghet att ha en braskamin. Istället för att låta uppvärmningen skötas av eldrivna element kan man använda braskaminen som källa för uppvärmning. Det sparar pengar som man kan lägga på andra roligare saker istället.

Braskamin en mysfaktor

För många är nog det största kruxet att man inte är självförsörjande på ved till en braskamin. Det brukar dock lösa sig med att hitta bra vedförsäljare som säljer vedsäckar till intresserade personer. Det gör att det är lätt att göra valet att installera braskaminer från Contura, till exempel, i bostaden.

Har man väl installerat en braskamin kommer man få mycket nytta och glädje i många långa år framöver. För den som är ovan att elda finns det bra böcker om hur man eldar på rätt sätt. Sedan kan man även passa på att grilla både marshmallows, korv och annat gott när man vill mysa till det någon dag.

16 Apr 2023