Bra och säker håltagning i Stockholm

Nej, håltagning i Stockholm handlar inte om golf, även om den sporten går ut på att ta hål, utan detta är frågan om att borra upp stora och små hål i hopplöst hårda material som betong och sten.

Slår man med en hammare på materialet blir det inte ens ett litet jack. För att lyckas borra ett snyggt hål i betong krävs det alltså rätt utrustning. Företag som arbetar med håltagning har diamantborrar och robusta sågklingor så de kan utföra jobbet.

Äldre hus med betongkonstruktioner kanske inte alls är förberedda för den typ av kablar som behöver läggas in. Det går heller inte att lägga dem på utsidan, alltså är alternativet att borra hål. Det smidigaste sättet är att anlita någon som har erfarenheten och utrustningen att göra det.

Men det är inte bara små håltagningar som behöver göras

Små hål går rätt smidigt göra, men ibland är det en hel tunnel som behöver tas upp för att ett avloppsrör skall fram. De som utför jobbet har därför de tillstånd som krävs för att få lov att göra det. De ser dessutom till att forsla bort det material som blir över. Ibland kan det vara miljö- eller hälsofarliga produkter och då transporteras dessa till deponi.

Håltagning är en konst och det gäller att man vet vad man gör. Väggar kan innehålla överraskningar som elkablar och vattenrör och det måste man undersöka innan arbetet börjar. Det är därför bra att ta kontakt med dem som gör arbetet redan på planeringsstadiet så att håltagningen blir säker. Läs mer om håltagningen på denna sajt: håltagningstockholm.se

14 Oct 2021