Bergvärme Göteborg - tips och råd

Funderar du på att skaffa bergvärme i Göteborg? Det är allt som oftast ett riktigt bra beslut och en fin investering att ta. Genom att borra efter bergvärme i Göteborg och förse ditt hus med värme från denna energikälla kan du spara uppemot 80 % i energikostnader - varje månad. Det är klart att det är tilltalande.

Adderar man till detta att det dessutom handlar om grön energi så blir det än mer intressant. Du gör både miljön och din egna plånbok en tjänst. En annan fördel med bergvärme är att du enkelt kan styra och reglera värmen. Dagens värmepumpar har många fina funktioner och en sådan är att du kan använda din smartphone och styra värmen i hemmet via den.

Nackdelar med bergvärme

Nackdelar då, finns det sådana med bergvärme? Uteslutande handlar det om två stycken. Den första är att bergvärme i Göteborg inte är för alla. Dels så måste de geologiska förutsättningarna finnas och dels så måste man även räkna på att man har behovet för bergvärme. Hur stor är ditt hus, hur mycket energi förbrukar ni, hur många är ni i familjen och finns det exempelvis ett större behov av varmvatten eller kyla?

Man bör alltid ta hjälp för att räkna på detta och se ifall bergvärme i Göteborg verkligen kan göra skillnad. Den andra nackdelen hör nämligen ihop med detta. Bergvärme är nämligen dyrt att installera. Ju djupare man måste borra, desto dyrare blir det.

Man kan räkna - lågt! - med att det initialt kan kosta från 100.000 kronor och uppåt. Den summan inkluderar också Rot-avdraget och då förstår man också hur mycket notan kan landa på - och hur lång tid det kan ta innan det börjar löna sig.

Bergvärme är en bra investering

Man brukar säga att man når break-even efter ungefär 10 år och kan börja räkna hem pengarna - men samtidigt så har också priserna på Bergvärmepumpar stigit under senare år. Som sagt: du ska alltid ta hjälp för att räkna på ditt behov kontra den initiala kostnaden. Har du rätt förutsättningar och behov av bergvärme i Göteborg så är det dock bara att köra. Det är en investering - och den lönar sig redan från dag ett.

5 May 2023