Behöver er BRF målas om i huset?

Ett trapphus är mycket viktigt, att det är snyggt och ser prydligt ut då det är det första som man ser när man kommer in i en fastighet. Ser trapphuset slitet och smutsigt ut, gör det inget bra första intryck för alla dem som kommer till fastigheten. Ibland ser man utslitna trapphus, som ser ut att senast någon gång på 80-talet ha sett målarfärg. Det ger inget bra intryck alls. 

Ett prydligt trapphus ger ett bra första intryck

De som bor i (bostadsrättsföreningen) BRF:en kan vilja sälja sin bostadsrätt. Då är det viktigt för dem som kommer för att titta på bostadsrätten, att se att trapphuset är prydligt och fint. Det gör antingen att de blir intresserade, eller inte, av att köpa någon bostadsrätt i det huset. Då kan fastigheten vara mycket värd eller inte, allt beror på hur trapphuset ser ut. Då är det viktigt att trapphuset ter sig från sin allra bästa sida.

Ett fint trapphus höjer värdet på fastigheten

Om fastigheten har ett högt eller ett lägre värde har mycket att göra med hur trapphuset ser ut. Är det nymålat ger det ett bättre intryck än om det är slitet och ser dåligt ut. Därför bör alla BRF:er renovera sina trapphus ofta. Ju fler som tycker att en BRF har ett fint trapphus desto bättre är det för alla som vill sälja sin bostadsrätt. I en stor BRF finns det ofta någon som är på väg att sälja sin bostadsrätt. Då är det viktigt att trapphuset och det som kring fastigheten ser bra ut. Det är svårt att göra om ett första intryck. Det första intrycket är viktigt för alla som funderar på att köpa en bostadsrätt i fastigheten.

Bra om BRF:erna har bra kontakter med hantverkare

Det är bra för BRF:erna att ha en stab med målare och andra hantverkare som de kan anlita för återkommande renoveringar. I en fastighet är det oftast något som måste renoveras. Är det inte taket, innergårdarna eller trapphuset, är det alltid något annat som behöver åtgärdas. Det är som med vilket annat hus som helst; det händer alltid något som måste åtgärdas. Då är det bäst om man har staben med hantverkare som kan komma när det är dags för en renovering. Känner er BRF inte till någon som är duktiga på att måla om trapphus, kan man alltid googla "trapphusmålning" och sedan skriva in den ort där man behöver trapphusmålningen. Då får man nämligen förslag av Google på sådana som arbetar just med trapphusmålningar. Efter det kan man ta kontakt och sedan välja den som har bäst referenser. Lycka till!

10 Apr 2019