Att bygga eget fritidshus utanför Stockholm är ett smart val

Letar du fritidshus på lagom avstånd från Stockholm? Om du har letat länge kanske du börjat ge upp hoppet. Då bör du satsa på att bygga eget istället.

Det är aldrig lätt att hitta det perfekta huset. Inte ens fritidshus är något undantag från detta. Det är ju så mycket som ska stämma in. Läget är väldigt viktigt – inte för långt att åka från Stockholm för att kunna bege sig dit över en vanlig helg, inte för trångt mellan grannarna men inte heller alldeles isolerat, och kanske vill man dessutom ha nära till havet eller en badsjö.

Nästa grej är tomten. Den ska kännas inbjudande att vara i, men inte tvinga en att lägga all ledig tid på trädgårdsarbete. Det är inte alls säkert att en etablerad trädgård ser ut som man skulle önska och då kan det bli en massa arbete med att ändra om den.

Hitta en tomt att bygga fritidshus på

Sen är det förstås själva huset. Om inte det stämmer med önskemålen så är det ganska kört. Visst kan man fundera på att bygga till eller bygga om, men om man köper ett färdigt hus vill man helst slippa sådant. Inte heller har man lust att lägga en massa arbete på renovering – i fritidshuset är det ju meningen att man ska koppla av.

Den uppenbara lösningen är att låta bygga ett fritidshus. Då reduceras letandet till att hitta en lämplig tomt. Trädgården kan man designa själv, eller låta vara som naturtomt. Och själva huset har man i princip fria händer att utforma som man vill.

Om du är intresserad av att bygga ett fritidshus i Stockholm borde du läsa mer här: byggafritidshusstockholm.se

8 May 2023