Asbestsanering Uppsala - professionell rivning ett måste

Bor du i ett äldre hus i Uppsala och planerar att renovera i detta? I så fall är rådet att du först kontaktar en saneringsfirma för en grundlig undersökning kring huruvida det finns asbest som byggmaterial eller inte. Varför? Av den enkla anledningen att denna undersökning kan rädda ditt liv på sikt.

Ser man till asbest och en asbestsanering i Uppsala så handlar det om något som alltid bör utföras av professionella rivnings- och saneringsföretag. Att själv chansa och riva i ett äldre hus kan vara extremt skadlig och leda till svåra sjukdomar - både för dig själv och andra som bor i huset/närområdet - där exempelvis cancer kan nämnas. Asbest är livsfarligt och det är en kunskap som inte får falla i glömska.

Äldre hus kan ha asbest i byggmaterial

Asbest då, hur har det använts och varför är det så farligt? Det första man ska veta är att asbest är lite av det ultimata ämnet att använda i byggmaterial. Dels så isolerar det utmärkt, dels så är det beständigt och hållbart, dels tar det bort buller och oljud och dels så står det även emot exempelvis brand på ett bra sätt.

Allt detta gjorde att asbest användes frekvent ända fram till 1979 då man började upptäcka att byggmaterialet var farligt. Sedan 1982 är det totalförbjudet att använda asbest i Sverige - men det finns fortfarande kvar i äldre hus. Detta innebär också att många lever farligt.

Välj professionell asbestsanering i Uppsala

Bor du i ett äldre hus i Uppsala och misstänker att det finns asbest i exempelvis fogar, fönsterkitt, ventilationstrummor, kakelugnen eller i isoleringen så är det definitivt läge att agera. Genom en undersökning följt av en asbestsanering i Uppsala kan du skapa en frisk, trygg och säker bostad igen. Bor du i ett hus där asbest de facto finns så behöver inte detta innebära att du levt i en livsfarlig byggnad.

Asbest är farligt i samband med rivning och då dammet börjar spridas - är det helt och på plats så handlar det sällan om några faror. Det är vid rivning och övrig hantering som asbest utgör en fara. Detta gör att en asbestsanering i Uppsala A) måste ske av utbildad och certifierad personal B) anmälas till Arbetsmiljöverket och C) ske utan risk för framtida skador. Du som privatperson måste agera direkt vid misstanke om asbest. Kostnaden för en asbestsanering i Uppsala är relativt låg och den är - utan tvekan - värd att ta.

11 Mar 2023