Alla hus behöver fasadmålning regelbundet

Som du säkert redan vet, om du äger hus – och om inte – lär du märka det snart; behöver du ta hand om huset. Mest hela tiden. Ska du äga ett hus, som inte är helt nybyggt, bör du rensa stuprör, tvätta taket, renovera fönster och måla om fasaden med jämna mellanrum. Som villaägare är det bara att dra på blåstället så snart du har en minut över på din fritid. Det är bara att gilla läget. Om man inte tar hand om huset, kommer du att märka att det snabbare än du anar, slits ner. Målarfärgen flagnar, fönster slits ut av väder och vind. Efter några år är köket out-of-date och behöver renoveras. Och så vidare, och så vidare.

Vill du inte själv arbeta med villan bör du anlita ett hantverksföretag. Man kan ju ha en önskan att bo i villa även om man själv inte är så händig. Man kan ju inte förvänta sig att endast händiga ska vara villaägare. Det går ju inte. Då skulle mer än halva befolkningen som idag äger en villa, stå utan bostad. Som tur är, finns det hantverkare som mer än gärna kommer och tar hand om det som behöver utföras på villan; som till exempel fasadmålning i Stockholm.

Många hantverkare i Stockholm

Bor du i Stockholm och behöver en hantverkare har du nästan 4.000 att välja mellan. Då räknar vi in alla som både är egenföretagare som hantverkare och de som arbetar på en hantverksfirma. Vilka ska man välja? Här tänker vi att om man någon gång springer på en duktig hantverkare, vill att samma hantverkare återkommer. Kan man abonnera på en hantverkare? Och går det att hitta en allsidig hantverkare som kan göra både det man behöver inomhus, såväl som utomhus? Det kan man absolut – om du samtidigt kan tänka dig att punga ut en hel del för det.

Viktiga kriterier när man väljer hantverkare

1. Egen ansvarsförsäkring. En medveten firma vet och räknar med att en olycka hädner så lätt. Och om en sådan sker, ska inte deras kunder behöva stå för den ekonomiskt. Därför är en hantverkarfirma som har egen ansvarsförsäkring bland det viktigaste som du bör titta efter när du anlitar en hantverkare.

2. Kollektivavtal. Detta är lika viktigt och ett säkert tecken på att det är ett medvetet företag som är seriöst och som tar sitt ansvar för sin personal. För dig som kund, är det tryggt att du anlitar ett företag som tar hand om sin personal. Det tyder på ett gott och stabilt företag, som är seriöst och tar hand om den egna verksamheten.

3. Nöjd-kund-garanti. Även detta är på samma sätt som i exemplen ovan, ett tecken på att företaget är seriöst och medveten om att det är för kundernas skull som de jobbar. Och anser de inte det, bör du inte anlita dem.

4. Utbildning och certifieringar. Självklart måste personalen som du anlitar ha de rätta utbildningarna och certifieringarna. Har de rätta certifieringar innebär det att de är måna om att vidareutbilda sig.

26 Sep 2018